Memoir ’44

Memoir ’44 е историска воена игра во која што двајца играчи ги одигруваат клучните битки од Втората светска војна вклучувајќи ги плажата Омаха, мостот Пегаз итн. Во оваа игра едниот играч игра на страната на Оската додека пак другиот на … Continue reading Memoir ’44

Ден на друштвени игри на Саем на книга!

Драги читатели, спремете се за играње! 🙂 Гоблин Друштвени Игри и Друштвени Игри – Македонија повторно ве покануваат на Ден на друштвените игри! Овојпат тоа ќе биде во склоп на Саемот за книга а ќе се одржи на 08.05.2015 (Петок) од … Continue reading Ден на друштвени игри на Саем на книга!

Брзи империи!

Сте сакале некогаш да изградите империја, но не сте имале толку време? Тогаш Eight-Minute Empire е играта за вас! Изградете империја и освојте ја земјата за отприлика 8 минути! Дизајнер: Рајан Лаукат Категорија на игра: Стратегија Поткатегорија: Освојување територии Број … Continue reading Брзи империи!

Впечатоци од Tabletopday

Одлична посетеност на Меѓународниот ден на друштвени игри! Супер забава и дружба, се играа многу игри и сите си поминаа одлично. Еве ја комплетната листа на игрите што се играа: 1. 7 Wonders 2. Eldritch Horror 3. Arkham Horror 4. … Continue reading Впечатоци од Tabletopday

Ваучери за попуст

По повод Меѓународниот ден на друштвените игри кој што ќе се одржи утре, Сабота 11.04 во Гоблин Друштвени Игри во ТЦ Буњаковец, Гоблин Друштвени Игри и Друштвени Игри – Македонија доделуваат ваучери за попуст за учесниците! Дојдете, играјте и добијте ваучер со … Continue reading Ваучери за попуст

Историја и запознавање

Што е друштвена игра? Друштвена игра или игра на табла најчесто може да се дефинира како игра кај која што играчите контролираат и мрдаат фигури на мапа или табла, зависно од правилата. Тие можат да бидат чисто стратешки игри, игри … Continue reading Историја и запознавање