Како да поддржите Кикстартер кампања?

Голем дел од нас до сега имаат поддржано (или „бекнато“ по нашки) Кикстартер кампања, но голем дел иако имале желба не ја искористиле приликата поради лични сомнежи во безготовинско плаќање онлајн или непознавање како да го направат тоа. Од таа причина, … Continue reading Како да поддржите Кикстартер кампања?

Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Lords of Waterdeep, познатата worker placement игра конечно доби и Андроид и PC верзија покрај веќе постоечката верзија за iOS! Android download. PC (Steam) download. iOS download. Пофалете се ако сте ја симнале и пишете ни што мислите за дигиталната … Continue reading Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Гоблин Неделна Програма

По prerelease викендот за доста очекуваната едиција на Magic: the Gathering – Battle For Zendikar, освен стандардните неделни турнири ќе се одржи и Release Party за Battle for Zendikar како и Board Game Day со кој ја започнуваме новата сезона на … Continue reading Гоблин Неделна Програма

Впечатоци од Tabletopday

Одлична посетеност на Меѓународниот ден на друштвени игри! Супер забава и дружба, се играа многу игри и сите си поминаа одлично. Еве ја комплетната листа на игрите што се играа: 1. 7 Wonders 2. Eldritch Horror 3. Arkham Horror 4. … Continue reading Впечатоци од Tabletopday

Историја и запознавање

Што е друштвена игра? Друштвена игра или игра на табла најчесто може да се дефинира како игра кај која што играчите контролираат и мрдаат фигури на мапа или табла, зависно од правилата. Тие можат да бидат чисто стратешки игри, игри … Continue reading Историја и запознавање

Меѓународен Ден на друштвените игри

По повод Меѓународниот ден на друштвени игри, Гоблин Друштвени Игри и Друштвени Игри – Македонија (boardgames.mk) организираат game day – дружба и се разбира, играње на вакви игри! Настанот се одржи во продавницата на Гоблин Друштвени Игри во ТЦ Буњаковец на 1 Кат а ќе започне во 15:30 … Continue reading Меѓународен Ден на друштвените игри

Добредојдовте на boardgames.mk!

Добредојдовте на boardgames.mk – вашиот водич во светот на друштвените игри! Целта на овој сајт е промоција на културата на друштвените игри, познати и како игри на табла. Тука ќе покриваме најразлични теми од областа на овие игри, ќе пишуваме … Continue reading Добредојдовте на boardgames.mk!