Блиц рецензија: Kingdomino

„Kingdomino“ е добитник на Spiel Des Jahres за 2017та година! „Kingdomino“ ја купив 2016та, на Essen Spiel. Имав слушнато за играта дури и пред да ја купам и толку беше убава, а и цената беше ниска, па не можев да … Continue reading Блиц рецензија: Kingdomino

Блиц рецензија: Tides Of Time

Не е тајна дека drafting е една од моите омилени механики. Јас сум огромен фан на можноста сите играчи да почнат на исто ниво, но преку употребување на различни тактики и донесувањето различни одлуки да добијат различно искуство. „Tides Of … Continue reading Блиц рецензија: Tides Of Time