Хаос на мирната планета – Cry Havoc рецензија

Оваа недела, а после серија игри за забава кои се достапни за секој тип на друштво, започнувам серијал со игри од тип контрола на територии. Па соодветно, како што е и во мој стил, почнуваме со игра која изобилува со … Continue reading Хаос на мирната планета – Cry Havoc рецензија

На која “Тајна Служба” и припаѓате вие? – Рецензија на “Secrets”

Доколку сакате брзи игри полни со скриени информации и социјална дедукција, останете во наредните 2-3 минути пред мониторот и дознајте кој е КГБ, кој ЦИА, а кој е Хипик, во одличната соработка на Ерик Ленг и Бруно Фајдути и нивната … Continue reading На која “Тајна Служба” и припаѓате вие? – Рецензија на “Secrets”

Блиц рецензија: Kingdomino

„Kingdomino“ е добитник на Spiel Des Jahres за 2017та година! „Kingdomino“ ја купив 2016та, на Essen Spiel. Имав слушнато за играта дури и пред да ја купам и толку беше убава, а и цената беше ниска, па не можев да … Continue reading Блиц рецензија: Kingdomino

Што се случува “Кога Сонувам”?! – Рецензија на “When I Dream”

За љубителите на игри со асоцијации, но со интересни вградени перипетии, во оваа рецензија ви ја претставувам популарната “When I Dream”. “When I Dream” е игра на асоцијации, за 4-10 играчи со времетраење од 20-40 мин, во зависност од бројот … Continue reading Што се случува “Кога Сонувам”?! – Рецензија на “When I Dream”

Откријте ја мистеријата во Mysterium

Дали често играте игри или сте во ситуација да предложите игра на луѓе кои не се во Хобито на Друштвени игри? Дали имате семејство и сакате да поминете време во забава и оттргнати од секојдневниот замав на модерните технологии и … Continue reading Откријте ја мистеријата во Mysterium

Нови возбудувања во Small Star Empires

Во нашево гејмерско хоби, голем дел од љубителите обожуваат игри што се брзи за играње, со едноставни, но високо-стратешки и паметни правила. Други пак обожуваат игри каде правилата се малку покомплексни, а сепак тематски, но стратегијата да не биде само … Continue reading Нови возбудувања во Small Star Empires

Блиц рецензија: Tides Of Time

Не е тајна дека drafting е една од моите омилени механики. Јас сум огромен фан на можноста сите играчи да почнат на исто ниво, но преку употребување на различни тактики и донесувањето различни одлуки да добијат различно искуство. „Tides Of … Continue reading Блиц рецензија: Tides Of Time