Друштвени Игри во Скопско Гајба!

По одличниот ден на друштвени игри организиран во саботата, бевме поканети заедно со Гоблин Друштвени Игри да ја посетиме гајбата на Скопско и да се журкаме и играме! Одличен домаќински дочек од нивна странa! Изигравме неколку партии Codenames и неколку … Continue reading Друштвени Игри во Скопско Гајба!

Почнува новата сезона на Board Game Days!

Летото помина и се надеваме сите се одморивте, па време е да почнеме нова сезона дружење и играње! Ќе се игра повторно во Гоблин на 3-ти Октомври во Сабота со почеток од 15:00 па до доцните часови ако има луѓе! … Continue reading Почнува новата сезона на Board Game Days!

Osogovo Con 2015

Уште од пред некоја година, низ нашево гејминг друштво се вртеше една идеја а тоа беше да одиме некаде на викенд и да се изнаиграме онака јако. Онака 3-дена-нон-стоп-играње јако (nerd alert). Меѓу една од идеите беше идејата на нашиот другар … Continue reading Osogovo Con 2015

Ден на друштвени игри на Саем на книга!

Драги читатели, спремете се за играње! 🙂 Гоблин Друштвени Игри и Друштвени Игри – Македонија повторно ве покануваат на Ден на друштвените игри! Овојпат тоа ќе биде во склоп на Саемот за книга а ќе се одржи на 08.05.2015 (Петок) од … Continue reading Ден на друштвени игри на Саем на книга!

Ваучери за попуст

По повод Меѓународниот ден на друштвените игри кој што ќе се одржи утре, Сабота 11.04 во Гоблин Друштвени Игри во ТЦ Буњаковец, Гоблин Друштвени Игри и Друштвени Игри – Македонија доделуваат ваучери за попуст за учесниците! Дојдете, играјте и добијте ваучер со … Continue reading Ваучери за попуст