Нови возбудувања во Small Star Empires

Во нашево гејмерско хоби, голем дел од љубителите обожуваат игри што се брзи за играње, со едноставни, но високо-стратешки и паметни правила. Други пак обожуваат игри каде правилата се малку покомплексни, а сепак тематски, но стратегијата да не биде само … Continue reading Нови возбудувања во Small Star Empires

Robin Hood and the Merry Men

Во бордгејм заедницата постои непишано правило, извлечено од искуство, дека воглавно игриците од EURO категоријата се најчесто сувопарни и супер-стратешки, “посериозни”, потешки за играње, и базирани на механики за кои треба планирање за да ги ставите во спрега и да … Continue reading Robin Hood and the Merry Men

Кикстартер радар – Chronicles of Crime

Chronicles of Crime е кооперативна игра во која што вие сте детективи кои што решавате различни криминални случаи. Интересното и уникатното кај оваа игра е тоа што решавањето го правите со помош на мобилна апликација и виртуелна реалност! Веќе звучи … Continue reading Кикстартер радар – Chronicles of Crime

Игравме Rise to Nobility

Во исчекување на престојната Kickstarter кампања, тимот од Final Frontier Games ни направи чест да ја пробаме нивната нова игра Rise to Nobility. После неверојатниот успех со Cavern Tavern, изгледаше како Rise to Nobility да има големи чизми за пополнување. … Continue reading Игравме Rise to Nobility

Официјално лансирање на Small Star Empires

“Small Star Empires” е првата оригинална македонска друштвена игра. Во оваа игра, играчите преставуваат различни цивилизации кои што ја колонизираат галаксијата со нивните бродови кои што ги поместуваат на модуларна мапа составена од хексагонални полиња (ѕвездени системи). Модуларната мапа се составува од 7 … Continue reading Официјално лансирање на Small Star Empires