Блиц рецензија: Kingdomino

„Kingdomino“ е добитник на Spiel Des Jahres за 2017та година! „Kingdomino“ ја купив 2016та, на Essen Spiel. Имав слушнато за играта дури и пред да ја купам и толку беше убава, а и цената беше ниска, па не можев да … Continue reading Блиц рецензија: Kingdomino

Блиц рецензија: Tides Of Time

Не е тајна дека drafting е една од моите омилени механики. Јас сум огромен фан на можноста сите играчи да почнат на исто ниво, но преку употребување на различни тактики и донесувањето различни одлуки да добијат различно искуство. „Tides Of … Continue reading Блиц рецензија: Tides Of Time

Блиц рецензија: Splendor

Тематиката не е круцијален фактор за мене за да уживам во одредени игри. Понекогаш механизмот на играта е доволен за да ме занесе. „Splendor“ е таков тип на игра, совршена themeless engine building game! „Splendor“ е chip-collecting и card development … Continue reading Блиц рецензија: Splendor

Блиц рецензија: Five Tribes

Има некои игри што се просто неверојатни! За мене „Five Tribes“ е една од нив. Примамливо комплицирана игра, убаво спакувана така што ќе може секој да ја ужива. Дизајнирана од страна на Бруно Катала, „Five Tribes“ се базира на долгогодишниот … Continue reading Блиц рецензија: Five Tribes

Бидете поуникатни овој Ден на Заљубените

Зима, ладно е. Плановите што ги планиравте со партнерот нема да испаднат како што планиравте? Зошто не направите малку поинаков потег и да играте друштвени игри на Денот на Заљубените? Наместо да гледате некое филмче или да одите на некој … Continue reading Бидете поуникатни овој Ден на Заљубените