Heroes of Dominaria – Нова игра во светот на Magic: the Gathering!

Wizkids, компанијата која што стои позади успешната Mage Knight најавува уште еден јак наслов во нивните редови, во партнерство со Wizards of the Coast. Се работи за втората игра во славниот мултиверзум на Magic: the Gathering а тоа е Heroes … Continue reading Heroes of Dominaria – Нова игра во светот на Magic: the Gathering!

Кикстартер радар – Chronicles of Crime

Chronicles of Crime е кооперативна игра во која што вие сте детективи кои што решавате различни криминални случаи. Интересното и уникатното кај оваа игра е тоа што решавањето го правите со помош на мобилна апликација и виртуелна реалност! Веќе звучи … Continue reading Кикстартер радар – Chronicles of Crime

Тераформирајте го Марс на вашиот мобилен!

Широко популарната друштвена игра Terraforming Mars која излезе во 2016, по примерот на другите популарни игри, ќе добие своја дигитална форма. Asmodee Digital објавија линк до играта на Steam и според сликите мораме да кажеме дека изгледа супер, дури и … Continue reading Тераформирајте го Марс на вашиот мобилен!

Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Lords of Waterdeep, познатата worker placement игра конечно доби и Андроид и PC верзија покрај веќе постоечката верзија за iOS! Android download. PC (Steam) download. iOS download. Пофалете се ако сте ја симнале и пишете ни што мислите за дигиталната … Continue reading Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Game of Thrones – Hand of the King

Во Вестерос викаат „Winter is here“. Ние викаме „review is here“! 🙂 Благодарение на Гоблин Друштвени Игри имав шанса да ја поиграм оваа мала игра која што патем е цртана од нашиот веќе светски познат бордгејм артист – Тхе Мичо (кој што … Continue reading Game of Thrones – Hand of the King

Terra Mystica

Terra Mystica Дизајнер: Jens Drögemüller, Helge Ostertag Број на играчи: 2-5 Ниво на комплексност: Средно-тешка Возраст: 12+ Времетраење: 60-150 минути Година на издавање: 2012 Boardgamegeek ранг: 4 Рецензија на Борис Момиќ Еден од cornerstone-овите на европскиот стил на игра, а кај нас … Continue reading Terra Mystica

Официјално лансирање на Small Star Empires

“Small Star Empires” е првата оригинална македонска друштвена игра. Во оваа игра, играчите преставуваат различни цивилизации кои што ја колонизираат галаксијата со нивните бродови кои што ги поместуваат на модуларна мапа составена од хексагонални полиња (ѕвездени системи). Модуларната мапа се составува од 7 … Continue reading Официјално лансирање на Small Star Empires