Како да поддржите Кикстартер кампања?

Голем дел од нас до сега имаат поддржано (или „бекнато“ по нашки) Кикстартер кампања, но голем дел иако имале желба не ја искористиле приликата поради лични сомнежи во безготовинско плаќање онлајн или непознавање како да го направат тоа.

Од таа причина, дечките од Аркона Гејмс, чија кампања за втората едиција на Small Star Empires и двете нови експанзии  можете да ја најдете на Кикстартер во моментов, направија кратко видео од едукативен карактер со цел да го објаснат процесот.

Погледнете го видеото за да ви стане појасно.

Чекор 1: Логирајте се или направете нов акаунт.

Чекор 2: Во Search менито впишете ја играта што ја барате.

Чекор 3: Кога ќе ја најдете играта и ќе ја разгледате, доколку Ви се допаѓа кликнете „Back this project“

Чекор 4: Одбирате од понудените опции за пакетите на играта.

Чекор 5: Ги вметнувате податоците од вашата картичка.

На крај би додале само дека Кикстартер е безбеден сајт за безготовинско плаќање. Дополнително, додека не заврши кампањата, Кикстартер нема да Ви повлече средства од вашата сметка, а доколку немате средства, имате 10 дена по завршувањето на кампањата да додадете.

 

Advertisements

Напиши коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s