Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Lords of Waterdeep, познатата worker placement игра конечно доби и Андроид и PC верзија покрај веќе постоечката верзија за iOS! Android download. PC (Steam) download. iOS download. Пофалете се ако сте ја симнале и пишете ни што мислите за дигиталната … Continue reading Lords of Waterdeep – PC и Андроид верзија

Официјално лансирање на Small Star Empires

“Small Star Empires” е првата оригинална македонска друштвена игра. Во оваа игра, играчите преставуваат различни цивилизации кои што ја колонизираат галаксијата со нивните бродови кои што ги поместуваат на модуларна мапа составена од хексагонални полиња (ѕвездени системи). Модуларната мапа се составува од 7 … Continue reading Официјално лансирање на Small Star Empires

Рецензија на 2015 година

Eпа, помина и 2015-та! Голема дружба падна меѓу мене и друштвените игри во минатата година. Биднаа многу убави работи кои што се поврзани со друштвените игри па затоа решив да споделам хронолошки што се случуваше со мене и оваа култура која што … Continue reading Рецензија на 2015 година

Друштвени Игри во Скопско Гајба!

По одличниот ден на друштвени игри организиран во саботата, бевме поканети заедно со Гоблин Друштвени Игри да ја посетиме гајбата на Скопско и да се журкаме и играме! Одличен домаќински дочек од нивна странa! Изигравме неколку партии Codenames и неколку … Continue reading Друштвени Игри во Скопско Гајба!

Puerto Rico

Рецензија на Јане Неделковски Со доаѓањето на Кристофер Колумбо во Порторико започнува колонизирањето и експлоатирањето на ресурсите на овие острови од страна на Шпанија. Во оваа игра играчите управуваат со главниот град Сан Хуан и нивната цел е да направат … Continue reading Puerto Rico

Ticket to Ride

Рецензија на Јане Неделковски Инспирирани од патувањата околу светот на Филеас Фог, секоја година се собирате со пријателите да раскажувате за патешествијата и авантурите кои сте ги имале, се додека еден ден не решите да ги направите работите поинтересни… За … Continue reading Ticket to Ride

Гоблин Неделна Програма

По prerelease викендот за доста очекуваната едиција на Magic: the Gathering – Battle For Zendikar, освен стандардните неделни турнири ќе се одржи и Release Party за Battle for Zendikar како и Board Game Day со кој ја започнуваме новата сезона на … Continue reading Гоблин Неделна Програма